Sałatka z porem i czerwoną fasolą
Sałatka porowa jest u nas w domu bardzo popularna. Przyrządzamy różne jej wersje, ale niezmiennie smakuje wszystkim i zawsze znika w kilka chwil. Tym razem wersja z czerwoną fasolą.
Składniki:
- 1 duży por ( zwarta część )
- 10 dag sera żółtego
- pół puszki czerwonej fasoli
- mała puszka kukurydzy
- 3 ogórki konserwowe
- 3-4 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Por kroimy w półkrążki
- Ser ścieramy na dużych oczkach
- Ogórki kroimy w drobną kosteczkę
- Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i kukurydzę
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Dodajemy majonez i mieszamy
- Podajemy z ulubionym pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz