Sałatka z porem i czerwoną fasolą

 Sałatka z porem i czerwoną fasolą



      Sałatka porowa jest u nas w domu bardzo popularna. Przyrządzamy różne jej wersje, ale niezmiennie smakuje wszystkim i zawsze znika w kilka chwil. Tym razem wersja z czerwoną fasolą. 

Składniki:

  • 1 duży por ( zwarta część )
  • 10 dag sera żółtego
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • mała puszka kukurydzy
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Por kroimy w półkrążki
  • Ser ścieramy na dużych oczkach
  • Ogórki kroimy w drobną kosteczkę
  • Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę i kukurydzę
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Podajemy z ulubionym pieczywem

Komentarze