Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z dodatkiem czerwonej fasoli

 Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z dodatkiem czerwonej fasoli


       Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka jest pyszna, szybka do wykonania i bardzo sycąca. W dni, kiedy nie mamy czasu na ugotowanie obiadu może go zastąpić. A poza tym doskonała na kolację, jako dodatek do grilla, jako przekąska do pracy.

Składniki:

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • podwójna pierś z kurczaka
  • ulubiona przyprawa do kurczaka ( u mnie złocista )
  • olej do smażenia
  • 1 żółta lub czerwona papryka ( ja dałam żółtą )
  • 4 ogórki konserwowe
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 3 jajka na twardo
  • mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania: 
  • Kurczaka kroimy na małą kostkę, obtaczamy w ulubionej przyprawie pomieszanej z kilkoma łyżkami oleju, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie smażymy, odsączamy na ręczniku i studzimy
  • Kapustę pekińską drobno szatkujemy
  • Jajka kroimy w kostkę, podobnie ogórki i paprykę
  • Fasolę odsączamy z zalewy
  • Składniki solimy i dodajemy pieprzu
  • Wszystkie składniki mieszamy
  • Dodajemy 3-4 łyżki majonezu i jeszcze raz mieszamy

Komentarze

Prześlij komentarz