Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka

 Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka



     Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka to kolejna już wersja sałatki z kapustą pekińską, którą możecie u mnie znaleźć. U nas sałatki z "pekinką" należą do tych najchętniej jedzonych. Dziś wersja z tuńczykiem.

Składniki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 100 g ryżu pełnoziarnistego Parboiled
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 3 jajka na twardo
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Jajka kroimy w kostkę, podobnie ogórki
  • Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy
  • Wszystkie składniki mieszamy doprawiając je pieprzem i ewentualnie solą
  • Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy

Komentarze