Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka
Sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka to kolejna już wersja sałatki z kapustą pekińską, którą możecie u mnie znaleźć. U nas sałatki z "pekinką" należą do tych najchętniej jedzonych. Dziś wersja z tuńczykiem.
Składniki:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 100 g ryżu pełnoziarnistego Parboiled
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała puszka kukurydzy
- 3 jajka na twardo
- 4 ogórki konserwowe
- 4-5 łyżek majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy
- Kapustę drobno szatkujemy
- Jajka kroimy w kostkę, podobnie ogórki
- Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy
- Wszystkie składniki mieszamy doprawiając je pieprzem i ewentualnie solą
- Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz