Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu
Bardzo smaczna surówka obiadowa. Mało pracy i pyszna surówka jest gotowa. Składniki, które zawsze ma się pod ręką. Sprawdzony przepis. Idealna do obiadu, zwłaszcza do dań mięsnych. U mnie wersja łagodna, bo bez cebuli i bez pieprzu, które oczywiście można dodać. Ale to już według uznania. Ja podaję przepis na moją ulubioną surówkę z kapusty pekińskiej.
Składniki:
- pół główki kapusty pekińskiej średniej wielkości
- 1 średnia marchewka
- 1 niewielkie jabłko
- sól
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób wykonania:
- Kapustę drobno siekamy. Delikatnie solimy, mieszamy
- Marchewkę i jabłko ścieramy na grubych oczkach . Dodajemy do kapusty. Mieszamy
- Próbujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą
- Odstawiamy na min 20 minut do lodówki
- Podajemy jako surówkę do obiadu
Komentarze
Prześlij komentarz