Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu

 Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu


    Bardzo smaczna surówka obiadowa. Mało pracy i pyszna surówka jest gotowa. Składniki, które zawsze ma się pod ręką. Sprawdzony przepis. Idealna do obiadu, zwłaszcza do dań mięsnych. U mnie wersja łagodna, bo bez cebuli i bez pieprzu, które oczywiście można dodać. Ale to już według uznania. Ja podaję przepis na moją ulubioną surówkę z kapusty pekińskiej.

Składniki:

  • pół główki kapusty pekińskiej średniej wielkości
  • 1 średnia marchewka
  • 1 niewielkie jabłko
  • sól
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób wykonania:
  • Kapustę drobno siekamy. Delikatnie solimy, mieszamy
  • Marchewkę i jabłko ścieramy na grubych oczkach . Dodajemy do kapusty. Mieszamy
  • Próbujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą
  • Odstawiamy na min 20 minut do lodówki
  • Podajemy jako surówkę do obiadu

Komentarze