Kotlety mielone wołowe z mięsa z rosołu

 Kotlety mielone wołowe z mięsa z rosołu




     Kotleciki z mięsa wołowego z rosołu są smaczniutkie i szybkie w wykonaniu. Można je podać z ziemniakami i surówką bądź też z samą surówką. Takie kotlety to dla mnie smak dzieciństwa. Teraz moje dzieci również bardzo chętnie je "wcinają". Dla urozmaicenia dodałam do nich tym razem startą cukinię. Jak dla mnie smak całości obłędny. Choć wiadomo, że to kwestia gustu.

Składniki:

  • ok 40 g ugotowanego mięsa wołowego z rosołu
  • pół małej cukinii
  • 1 duża ugotowana marchewka z rosołu
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Mięso i marchewkę mielimy
  • Cukinię ścieramy na dużych oczkach
  • Do mięsa i cukinii dodajemy jajko, sól i pieprz oraz 3 łyżki tartej bułki
  • Wszystko razem mieszamy
  • Z masy formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju

Komentarze