Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z selerem konserwowym

 Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka z selerem konserwowym







     Bardzo smaczna sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka, tym razem z dodatkiem selera konserwowego i sporej ilości papryki. Sałatka jest pyszna i sycąca. Można nią zastąpić obiad, gdy czasu brak na stanie przy garach, można ją zabrać do pracy. Doskonała na kolację. 

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka + przyprawa do kurczaka + olej do smażenia
  • mała kapusta pekińska
  • słoiczek selera konserwowego
  • 13 dag sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Kurczaka kroimy w małą kostkę, obtaczamy w ulubionej przyprawie do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym
  • Ser żółty ścieramy na dużych oczkach
  • Seler odsączamy na sicie
  • Ogórki i papryki kroimy w kosteczkę
  • Wszystkie składniki delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy

Komentarze