Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem i papryką

 Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem i papryką



        Dziś kolejna wersja mojej ulubionej sałatki z kapusty pekińskiej. Dziś dodałam dwie kolorowe papryki, co oprócz walorów smakowych nadało jej też żywszej kolorystyki. Tuńczyk, kapusta pekińska i papryka - wszystko świetnie się komponuje. Oprócz tego jeszcze inne dodatki i pyszna sałatka gotowa. 

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty pekińskiej ( lub pół dużej )
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 4 ogórki konserwowe
  • 125 g żółtego sera
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy
  • Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, podobnie ogórki
  • Ser ścieramy na grubych oczkach
  • Wszystko delikatnie doprawiamy pieprzem i solą i mieszamy
  • Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy

Komentarze