Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i ananasem

 Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i ananasem







       Sałatka z kapusty pekińskiej, dziś wersja najbardziej przeze mnie ulubiona, z kurczakiem i ananasem. Sałatka przepyszna, sycąca i dość szybka w wykonaniu. Jak tylko są dostępne świeże ananasy to wykorzystuję właśnie takiego ananasa, choć można też użyć ananasa z puszki. 


Składniki:

  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska
  • 1 pojedyncze piersi z kurczaka + ulubiona przyprawa do kurczaka + olej do smażenia
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • pół małego ananasa
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Piersi drobno kroimy, obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku
  • Kapustę pekińską drobno szatkujemy
  • Miąższ z połowy małego ananasa kroimy w drobną kostkę
  • Papryki kroimy w drobną kostkę
  • Kukurydzę odsączamy
  • Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem i solą i mieszamy
  • Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy


Komentarze

Prześlij komentarz