Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem


 Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

    Surówka z kapusty pekińskiej należy do naszych ulubionych. Przyrządzam różne jej wersje. Dziś była doprawiona chrzanem. Doskonała do dań mięsnych. 

Składniki:

  • 1 małą główka kapusty pekińskiej
  • 2 średnie marchewki
  • pół korzenia selera ( średniej wielkości
  • Mały kubek jogurtu naturalnego
  • 1-1,5 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Marchewki ścieramy na grubych oczkach
  • Seler ścieramy na małych oczkach
  • Warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy
  • Jogurt mieszamy z chrzanem i dodajemy do warzyw. Mieszamy
  • Podajemy do dań mięsnych

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz