Surówka z marchewki, jabłka, mango i rodzynek

 Surówka z marchewki, jabłka, mango i rodzynek



        Pyszna surówka z marchewki i jabłka urozmaicona dodatkiem mangi i rodzynek. Doskonała do dań z drobiu. Smaczna, soczysta i zdrowa. Nie każdemu może odpowiadać surówka na słodko do mięsa. Ja i dzieci ją uwielbiamy. Robię ją np do kotlecików drobiowych, ale też przygotowuję ją czasem jako pyszną i zdrową przekąskę między posiłkami. Taka dodatkowa porcja owoców i warzyw.

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
  • 2 jabłka
  • 1 mango
  • garść rodzynek
Sposób przygotowania:
  • Marchewki obieramy i ścieramy na małych oczkach
  • Jabłka obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach
  • Mango obieramy i kroimy na kostkę
  • Rodzynki zalewamy 15 min przed przygotowywaniem surówki gorącą/ wrzącą wodą i pozostawiamy, aż zmiękną i nieco napęcznieją. Następnie odciskamy
  • Wszystkie składniki mieszamy razem
  • Podajemy jako surówkę do obiadu. Najlepiej smakuje do drobiu

Komentarze