Surówka z marchewki, jabłka, mango i rodzynek
Pyszna surówka z marchewki i jabłka urozmaicona dodatkiem mangi i rodzynek. Doskonała do dań z drobiu. Smaczna, soczysta i zdrowa. Nie każdemu może odpowiadać surówka na słodko do mięsa. Ja i dzieci ją uwielbiamy. Robię ją np do kotlecików drobiowych, ale też przygotowuję ją czasem jako pyszną i zdrową przekąskę między posiłkami. Taka dodatkowa porcja owoców i warzyw.
Składniki:
- 2 średnie marchewki
- 2 jabłka
- 1 mango
- garść rodzynek
Sposób przygotowania:
- Marchewki obieramy i ścieramy na małych oczkach
- Jabłka obieramy i również ścieramy na drobnych oczkach
- Mango obieramy i kroimy na kostkę
- Rodzynki zalewamy 15 min przed przygotowywaniem surówki gorącą/ wrzącą wodą i pozostawiamy, aż zmiękną i nieco napęcznieją. Następnie odciskamy
- Wszystkie składniki mieszamy razem
- Podajemy jako surówkę do obiadu. Najlepiej smakuje do drobiu
Komentarze
Prześlij komentarz