Muszle makaronowe z serem i konfiturą

 Muszle makaronowe z serem i konfiturą

      Dziś prosty przepis na szybkie i smaczne danie na słodko. Można je podać na słodki obiad dla dzieci, ale nie tylko, również na kolację . Szybko, prosto, smacznie i efektownie na talerzu.  Dzieci uwielbiają!

Składniki:

  • ok 20 dużych muszli makaronowych
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 2-3 łyżki cukru
  • pół małego kubeczka jogurtu naturalnego
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • kilka łyżek ulubionej konfitury
Sposób przygotowania:
  • Muszle gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ser ugniatamy dokładnie widelcem z cukrem i jogurtem. Ser należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby nie był zimny, podobnie jogurt
  • Gorące muszle napełniamy serem, a na koniec polewamy konfiturą

Komentarze