Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i papryki

 Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i żółtego sera

Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka

     Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka, sera żółtego i dwóch rodzajów papryki jest bardzo smaczna i sycąca. Może posłużyć za obiad albo za kolację. 

Składniki:

  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • olej do smażenia kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 żółta papryka
  • 3 duże ogórki konserwowe
  • 3-4 plastry papryki konserwowej
  • sól, pieprz
  • mały słoiczek majonezu
Sposób przygotowania:
  • Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym i studzimy
  • Kapustę drobno kroimy
  • Ser ścieramy na dużych oczkach
  • Ogórki, żółtą paprykę i paprykę konserwową kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki mieszamy, delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem i jeszcze raz mieszamy
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Podajemy z pieczywem lub solo

Komentarze