Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i żółtego sera
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka |
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka |
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka |
Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka, sera żółtego i dwóch rodzajów papryki jest bardzo smaczna i sycąca. Może posłużyć za obiad albo za kolację.
Składniki:
- 1 nieduża kapusta pekińska
- 15 dag sera żółtego
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- olej do smażenia kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 1 żółta papryka
- 3 duże ogórki konserwowe
- 3-4 plastry papryki konserwowej
- sól, pieprz
- mały słoiczek majonezu
Sposób przygotowania:
- Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym i studzimy
- Kapustę drobno kroimy
- Ser ścieramy na dużych oczkach
- Ogórki, żółtą paprykę i paprykę konserwową kroimy w kostkę
- Wszystkie składniki mieszamy, delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem i jeszcze raz mieszamy
- Dodajemy majonez i mieszamy
- Podajemy z pieczywem lub solo
Komentarze
Prześlij komentarz