Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem i jajkiem

 Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

      Przedstawiam kolejny przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej. Tym razem z dodatkiem tuńczyka, jajka i żółtego sera. Nieodmiennie sałatki z kapusty pekińskiej nam smakują, dlatego ciągle pojawiają się na naszym stole w różnych wersjach.

Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

Składniki:

  • pół dużej kapusty pekińskiej
  • 1 puszka tuńczyka ( u mnie tuńczyk w oliwie z oliwek )
  • 3 jajka na twardo
  • 120g sera żółtego
  • 4 plastry marynowanej czerwonej papryki
  • 4 średnie kiszone ogórki
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • pieprz i sól
Sposób przygotowania:
  • Kapustę szatkujemy
  • Jajka, żółty ser, ogórki i paprykę kroimy w kostkę
  • Tuńczyka odsączamy z zalewy
  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez 
  • Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy ze sobą


Komentarze

Prześlij komentarz