Andruty ( wafle ) z masą kajmakową

 Andruty ( wafle ) z masą kajmakową

Wafle z masą kajmakową

Wafle z masą kajmakową

     Te wafle kajmakowe to coś pysznego. Znikają z talerza w tempie błyskawicznym. Niestety są niebezpieczne, bo można je jeść bez opamiętania. Myślę, że każdy zna ten wspaniały smak, ale może nie każdy robił je samodzielnie w domu, do czego dzisiejszym wpisem zachęcam. Mało roboty, wspaniały efekt. Doskonała, szybka propozycja na domówkę i nie tylko.  Żeby ułatwić i przyspieszyć sobie pracę kupujemy gotową masę krówkową. 

Wafle z masą kajmakową

Składniki:

  • opakowanie wafli tortowych
  • 1 puszka gotowej masy  krówkowej ( kajmak masa krówkowa )
  • 1/2 kostki masła ( 100 g )
Wykonanie:
  • Masło ucieramy mikserem na puszystą masę
  • Do masła dodajemy po łyżce gotowej masy krówkowej i dalej miksujemy, aż do wyczerpania kajmaku
  • Masą przekładamy wafle
  • Przełożonego andruta owijamy w folię spożywczą, dociskamy czymś ciężkim np drewnianą deską i wkładamy na kilka godzin do lodówki
  • Andruta kroimy w prostokąty lub romby

Komentarze

  1. Oj dawno nie jadłam takich domowych ciastek. Zachęcasz żeby zrobić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te andruty z kajmakiem to moje ulubione! Są pyszne, a roboty nie jest dużo, więc zachęcam do zrobienia wafelków!

      Usuń

Prześlij komentarz