Andruty ( wafle ) z masą kajmakową
Wafle z masą kajmakową |
Wafle z masą kajmakową |
Te wafle kajmakowe to coś pysznego. Znikają z talerza w tempie błyskawicznym. Niestety są niebezpieczne, bo można je jeść bez opamiętania. Myślę, że każdy zna ten wspaniały smak, ale może nie każdy robił je samodzielnie w domu, do czego dzisiejszym wpisem zachęcam. Mało roboty, wspaniały efekt. Doskonała, szybka propozycja na domówkę i nie tylko. Żeby ułatwić i przyspieszyć sobie pracę kupujemy gotową masę krówkową.
Wafle z masą kajmakową |
Składniki:
- opakowanie wafli tortowych
- 1 puszka gotowej masy krówkowej ( kajmak masa krówkowa )
- 1/2 kostki masła ( 100 g )
Wykonanie:
- Masło ucieramy mikserem na puszystą masę
- Do masła dodajemy po łyżce gotowej masy krówkowej i dalej miksujemy, aż do wyczerpania kajmaku
- Masą przekładamy wafle
- Przełożonego andruta owijamy w folię spożywczą, dociskamy czymś ciężkim np drewnianą deską i wkładamy na kilka godzin do lodówki
- Andruta kroimy w prostokąty lub romby
Oj dawno nie jadłam takich domowych ciastek. Zachęcasz żeby zrobić
OdpowiedzUsuńTe andruty z kajmakiem to moje ulubione! Są pyszne, a roboty nie jest dużo, więc zachęcam do zrobienia wafelków!
Usuń