Kanapki na krakersach z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem

 Kanapki na krakersach z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem

Kanapki na krakersach z wędzonym łososiem

Kanapki na krakersach z serkiem i łososiem
Kanapki na krakersach z wędzonym łososiem i serkiem

     Czas karnawału to imprezy, domówki. I w takich okolicznościach doskonale sprawdzają się łatwe i szybkie w przygotowaniu kanapki. Bardzo smaczną propozycją są kanapki na krakersach. Przygotowałam je z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem oraz innymi dodatkami. Przygotowanie trwało na prawdę chwilę, a efekt smakowy i wizualny został osiągnięty. 

Kanapki na krakersach z wędzonym łososiem

Składniki:

  • ok 15 krakersów
  • serek śmietankowy ( 150 g )
  • 2-3 łyżeczki tartego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • wędzony łosoś w plastrach ( 100 g )
  • 2-3 pomidorki koktajlowe
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • szczypior
Przygotowanie:
  • Przygotowujemy serek: mieszamy go z chrzanem i jogurtem naturalnym. Jogurtu nie dodajemy, jeśli serek jest w miarę miękki. Ja dodałam, bo mój ulubiony serek śmietankowy ma dość zwartą konsystencję. Serka nie dosalamy, bo krakersy i łosoś są słone
  • Łososia kroimy na paski i zwijamy w ruloniki
  • Pomidorki kroimy na cienkie plasterki'
  • Szczypior siekamy
  • Serek nakładamy na krakersy: możemy za pomocą noża albo, żeby było efektowniej - przy pomocy tylki  
  • Na krakersa z serkiem nakładamy rulonik łososia, plasterek pomidorka
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Komentarze

  1. Jedna z moich ulubionych domowych przekąsek na imprezy. Czasami zamiast szczypiorku daję koperek. Pycha. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też czasem używam koperku, zależy co mam pod ręką! :-)

      Usuń
  2. Na krakersach ppierwsze widze... ale na pewno przetestuję. Dzięki!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz