Pizza na makaronie na patyczkach szaszłykowych
Pizza na makaronie |
Pizza na makaronie |
Pizza na makaronie |
Składniki:
- makaron penne
- passata pomidorowa + sól, pieprz i oregano
- ser żółty ( użyłam mozzarelli )
- dodatki np oliwki, pomidorki koktajlowe, papryka, mini salami
- oregano
- salsa
- patyczki szaszłykowe
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na każdy patyczek szaszłykowy nabijałam 10 rurek, więc w zależności od tego ile szaszłyczków chcemy przygotować, gotujemy wielokrotność liczby 10
- Ugotowany makaron odcedzamy i po lekkim przestudzeniu nabijamy na szaszłyki. Makaron powinien przylegać do siebie
- Przygotowujemy sos pomidorowy: passatę solimy, doprawiamy pieprzem i oregano
- Makaron na patyczkach szaszłykowych dokładnie smarujemy sosem pomidorowym
- Posmarowane rurki makaronowe posypujemy startym żółtym serem, a na wierzchu układamy pokrojone: papryki, oliwki, salami, pomidorki koktajlowe, może być kukurydza, czerwona fasola z puszki itp
- Całość obsypujemy oregano
- Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok 10-12 minut, aż ser się dobrze rozpuści
- Podajemy z salsą pomidorowo-paprykową
Komentarze
Prześlij komentarz