Swojskie koreczki z pieczonym pasztetem i suszoną śliwką
Swojskie koreczki z pieczonym pasztetem i suszoną śliwką |
Koreczki to szybki i efektowny sposób na podanie gościom coś na przekąskę. Swojskie koreczki wymyśliłam, gdy po świętach zostały mi pyszne suszone śliwki. Dokupiłam mój ulubiony pasztet pieczony i zrobiłam pyszne koreczki dla domowników i gości.
Składniki:
- kilka kromek pieczywa ( u mnie chleb razowy )
- pieczony pasztet
- ogórek konserwowy lub kiszony
- suszone śliwki
- wykałaczki
Wykonanie:
- Kromki chleba kroimy w równe kostki
- Pasztet kroimy w kostki wielkości kosteczek chleba
- Małe ogórki kroimy w grubsze plasterki
- Śliwki, jeśli są duże, kroimy na pół
- Wszystkie składniki nabijamy na wykałaczki, w kolejności, jak na zdjęciu
Bardzo fajny pomysł ;-)
OdpowiedzUsuńNie robiłam jeszcze takich. Akurat mam taki pasztet w domu
OdpowiedzUsuńWarto wypróbować! Wszystko fajnie się komponuje!:-)
Usuń