Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką

 Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką

     Bułki zapiekane z serem i szynką można podać na śniadanie lub kolację. Smaczne, chrupiące, uwielbiane przez dzieci!

Składniki:

  • bułki kajzerki
  • ser żółty
  • kulka plasterków szynki
  • papryka mielona słodka lub ostra
Sposób przygotowania:
  • Bułki kajzerki nacinamy tak jak przebiegają wgłębienia na bułkach
  • W miejsce nacięć wciskamy szynkę - ja plasterek rozrywam na kilka części i umieszczam we wgłębieniach
  • Ser ścieramy i również wkładamy go do nacięć. Posypujemy mieloną papryką
  • Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy, aż ser się ładnie rozpuści, a bułki zrobią się chrupiące - do 10 minut
  • Podajemy z keczupem

Komentarze