Bułki kajzerki zapiekane z serem i szynką
Bułki zapiekane z serem i szynką można podać na śniadanie lub kolację. Smaczne, chrupiące, uwielbiane przez dzieci!
Składniki:
- bułki kajzerki
- ser żółty
- kulka plasterków szynki
- papryka mielona słodka lub ostra
Sposób przygotowania:
- Bułki kajzerki nacinamy tak jak przebiegają wgłębienia na bułkach
- W miejsce nacięć wciskamy szynkę - ja plasterek rozrywam na kilka części i umieszczam we wgłębieniach
- Ser ścieramy i również wkładamy go do nacięć. Posypujemy mieloną papryką
- Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy, aż ser się ładnie rozpuści, a bułki zrobią się chrupiące - do 10 minut
- Podajemy z keczupem
Komentarze
Prześlij komentarz