Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem

 Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem

     Doskonała sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i jajkiem. Idealna na świąteczny stół, ale nie tylko. Sprawdzi się i na co dzień, na pyszną kolację czy też do wzięcia do pracy. Szybka w przygotowaniu i smakowita, sycąca.

Składniki:

  • 1/2 dużej główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża pierś z kurczaka + ulubiona przyprawa + olej do smażenia
  • 3 jajka na twardo
  • 2 duże kiszone ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 małą puszka kukurydzy
  • mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:

  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Kurczaka pokrojonego w drobną kostkę i obtoczonego w przyprawie smażymy na oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i studzimy. Po ostudzeniu dodajemy do kapusty
  • Jajka, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do kapusty i kurczaka
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy i dosypujemy do miski ze składnikami na sałatkę
  • Całość delikatnie dosalamy i doprawiamy pieprzem
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Serwujemy solo lub z pieczywem

Komentarze