Racuchy z twarogu z jabłkami
| Racuchy z twarogu i jabłek | 
| Racuchy z twarogu z jabłkami | 
Racuchy z twarogu i jabłek
Racuchy idealne na bezmięsny obiad. Zwłaszcza dzieci będą się zajadać! Ale można też je podać na kolację lub nawet na śniadanie! Pyszne, niedrogie i pożywne.
Składniki:
- 300 g miękkiego twarogu półtłustego
 - 4 jajka L
 - 1 szklanka mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - szczypta soli
 - 1 łyżka cukru pudru
 - 1 łyżeczka cukru waniliowego
 - 2 jabłka
 
Dodatkowo: olej do smażenia i cukier puder do posypania gotowych racuchów
Sposób przygotowania:
- Ser mielimy lub rozcieramy w misce za pomocą łyżki
 - Do sera dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i mieszamy
 - Białka ubijamy z solą na sztywną masę i dodajemy do twarogu. Delikatnie mieszamy
 - Do masy serowo-jajecznej przesiewamy mąkę i jeszcze raz wszystko mieszamy
 - Na koniec do ciasta dodajemy pokrojone w małe kawałki jabłka. Mieszamy
 - Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki nakładamy ciasto na patelnię. Ciasto jest gęste, więc można sobie pomagać drugą łyżką
 - Smażymy na złoty kolor z obu stron
 - Podajemy posypane cukrem pudrem
 
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam