Racuszki budyniowe z jabłkami
Racuchy budyniowe z jabłkami |
Racuchy budyniowe z jabłkami |
Racuchy budyniowe są szybkie w przygotowaniu, pyszne i sycące. To idealna propozycja na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Podajemy je z cukrem pudrem lub miodem. Dodatkowo można zapodać je z owocami, a posiłek stanie się zdrowszy i jeszcze smaczniejszy. Placuszki doskonałe dla dzieci i nie tylko.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej ( szklanka o pojemności 250 ml )
- 1 jajko 330 g jogurtu naturalnego ( dałam dwa kubeczki: 180 i 150 g )
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru ( 35 g )
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 średnie jabłka
- 2 łyżki cukru pudru
- olej do smażenia
- cukier puder lub miód do posypania / polania placuszków
Sposób przygotowania:
Fajne rozwiązanie na szybkie i łatwe racuszki. Idealne na słodkie śniadanie. :)
OdpowiedzUsuńZgadza się:-)
UsuńA kiedy dodac budyn?
OdpowiedzUsuńDo suchych składników dosypujemy proszek budyniowy. Przeoczenie! Dzięki
Usuń