Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i papryki

 Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i papryki

Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i papryką
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i papryką

    Dziś przedstawiam pomysł na pyszną i sycącą sałatkę z kapusty pekińskiej. Dodatek kurczaka sprawia, że jest ona pożywna. Uzupełniona warzywami będzie pyszną kolacją czy przekąską przygotowaną do pracy. Smakuje solo, ale też z ulubionym pieczywem.

Składniki:

  • 1 duża pierś kurczaka + ulubiona przyprawa i olej do smażenia
  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mały por
  • małą puszka kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • mały słoik majonezu
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Pora kroimy na półplasterki lub drobniej
  • Kukurydzę odsączamy
  • Ogórki i paprykę kroimy w kosteczkę
  • Wszystkie składniki łączymy w misce
  • Doprawiamy pieprzem i solą
  • Dodajemy majonez i mieszamy

Komentarze