Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty
Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty 
Surówka z jabłka, marchewki i kiszonej kapusty należy do moich ulubionych. Zdrowa i smaczna. Prosta w przygotowaniu, bez dodatkowych przypraw - tylko pieprz. Idealna do mięs, zwłaszcza do ryb czy drobiu. Ale czasem przygotowuję ją też na przekąskę i zjadamy ją samą. Samo zdrowie!
Składniki:
- 2 marchewki
 - 2 jabłka
 - ok 200 g kiszonej kapusty
 - pół małej cebuli
 - 2-3 łyżki oliwy z oliwek
 - pieprz
 
Sposób przygotowania:
- Marchewkę i jabłka ścieramy na średnich oczkach. Podobnie cebulę
 - Kapustę odciskamy z soku i kroimy
 - Doprawiamy pieprzem i dolewamy oliwę z oliwek
 - Wszystko dokładnie mieszamy
 
Komentarze
Prześlij komentarz