Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty

 Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty

Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty
Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty

    Surówka z jabłka, marchewki i kiszonej kapusty należy do moich ulubionych. Zdrowa i smaczna. Prosta w przygotowaniu, bez dodatkowych przypraw - tylko pieprz. Idealna do mięs, zwłaszcza do ryb czy drobiu. Ale czasem przygotowuję ją też na przekąskę i zjadamy ją samą. Samo zdrowie!

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • ok 200 g kiszonej kapusty
  • pół małej cebuli
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  • Marchewkę i jabłka ścieramy na średnich oczkach. Podobnie cebulę
  • Kapustę odciskamy z soku i kroimy 
  • Doprawiamy pieprzem i dolewamy oliwę z oliwek
  • Wszystko dokładnie mieszamy
 

Komentarze