Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty
Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty Surówka z marchewki, jabłka i kiszonej kapusty
Surówka z jabłka, marchewki i kiszonej kapusty należy do moich ulubionych. Zdrowa i smaczna. Prosta w przygotowaniu, bez dodatkowych przypraw - tylko pieprz. Idealna do mięs, zwłaszcza do ryb czy drobiu. Ale czasem przygotowuję ją też na przekąskę i zjadamy ją samą. Samo zdrowie!
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 jabłka
- ok 200 g kiszonej kapusty
- pół małej cebuli
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Marchewkę i jabłka ścieramy na średnich oczkach. Podobnie cebulę
- Kapustę odciskamy z soku i kroimy
- Doprawiamy pieprzem i dolewamy oliwę z oliwek
- Wszystko dokładnie mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz