Wiosenna pasta z awokado i jajka
Pasta z awokado i jajka |
Pyszna, zdrowa pasta do pieczywa urozmaicona wiosenną rzodkiewką i szczypiorkiem.
Składniki:
- 1 awokado
- 2 jajka na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2-3 rzodkiewki
- 1 ząbek czosnku
- sok z limonki lub z cytryny ( ok pół łyżeczki )
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Miąższ awokado rozgniatamy za pomocą widelca, Skrapiamy sokiem z limonki
- Jajka na twardo również rozgniatamy przy pomocy widelca
- Do jajek i awokado dodajemy przeciśnięty czosnek, sól oraz pieprz
- Na koniec do pasty dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku i drobniutko pokrojoną rzodkiewkę. Mieszamy
- Podajemy z ulubionym pieczywem
Komentarze
Prześlij komentarz