Wiosenna pasta z awokado i jajka

 Wiosenna pasta z awokado i jajka

Pasta z awokado i jajka

Pyszna, zdrowa pasta do pieczywa urozmaicona wiosenną rzodkiewką i szczypiorkiem. 

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 rzodkiewki
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z limonki lub z cytryny ( ok pół łyżeczki )
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • Miąższ awokado rozgniatamy za pomocą widelca, Skrapiamy sokiem z limonki
  • Jajka na twardo również rozgniatamy przy pomocy widelca
  • Do jajek i awokado dodajemy przeciśnięty czosnek, sól oraz pieprz
  • Na koniec do pasty dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku i drobniutko pokrojoną rzodkiewkę. Mieszamy
  • Podajemy z ulubionym pieczywem
Pasta z awokado i jajka

Komentarze