Polędwiczka wieprzowa z warzywami
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przygotowania obiad. Do tego idealnie pasuje ryż z warzywami. I smaczny obiad gotowy!
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 duże cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 cukinia ok 250 g
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Polędwiczki kroimy w plastry ok 1,5 cm i delikatnie rozbijamy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy na oleju z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Polędwiczki zdejmujemy z patelni i
- Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a po 10 minutach dokładamy pokrojoną cukinię. Smażymy aż zmięknie. Solimy, doprawiamy pieprzem. Dokładamy polędwiczki i razem chwilę dusimy
Komentarze
Prześlij komentarz