Surówka Colesław

 Surówka Colesław

Surówka Colesław

Surówka Colesław

Surówka Colesław

     Surówka Colesław to jedna z najpopularniejszych surówek obiadowych. Prosta, smaczna i tania. Idealna do dań mięsnych. 

Surówka obiadowa Colesław
Surówka Colesław

Składniki:

  • pół główki białej kapusty ( ok 700 g po szatkowaniu )
  • 1 większa marchewka
  • pół małej cebuli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu ( można zastąpić cukrem )
  • 4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
  • Kapustę szatkujemy , a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Warzywa solimy i mieszamy
  • Do warzyw dodajemy miód, sok z cytryny oraz pieprz
  • Na koniec dodajemy majonez i wszystko mieszamy
  • Odstawiamy w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły

Komentarze

Prześlij komentarz