Surówka Colesław
.JPG) |
Surówka Colesław |
.JPG) |
Surówka Colesław |
.JPG) |
Surówka Colesław |
Surówka Colesław to jedna z najpopularniejszych surówek obiadowych. Prosta, smaczna i tania. Idealna do dań mięsnych.
.JPG) |
Surówka obiadowa Colesław
.JPG) | Surówka Colesław |
|
Składniki:
- pół główki białej kapusty ( ok 700 g po szatkowaniu )
- 1 większa marchewka
- pół małej cebuli
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu ( można zastąpić cukrem )
- 4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
- Kapustę szatkujemy , a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Warzywa solimy i mieszamy
- Do warzyw dodajemy miód, sok z cytryny oraz pieprz
- Na koniec dodajemy majonez i wszystko mieszamy
- Odstawiamy w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły
Tej surówki nigdy za wiele, dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:-)
Usuń